SAMANTHA CLAYTON, Herbalifes direktør for fitnessuddannelse, er her for at hjælpe dig med at komme over motionsblokeringen og komme på sporet igen.

Samanthas enkle tips, der får dig til at dyrke regelmæssig motion igen i løbet af ingen tid.

Tro ikke, at du straks kommer i lige så god form, som du var, før du holdt op.
Dit konditionsniveau falder, hvis du ikke bliver ved med at bruge dine muskler og opbygge eller bevare din styrke og udholdenhed. Hav derfor tålmodighed med dig selv, og sørg altid for at motionere på et niveau, der passer til dit nuværende fitnessniveau.

Prøv at stile efter 20-30 minutters motion hver dag, når du starter op, og motioner med en behagelig intensitet. I takt med at du bliver bedre, kan du øge intensiteten eller føje ti ekstra minutter til hver dags motion.

Brug din kropsvægt til styrketræning, og sørg for have stor fokus på din teknik. Tilføj 1-2 kg modstand hver uge, indtil du når en intensitet, der føles ligesom 7-8 ud af 10 (hvor 10 er maksimum for dig).

Brug intervaltræning til egen fordel. Inkluder hviletid i din motion, det lader dig begynde i et roligt tempo. Start ud med mere hvile end motion, og begynd dernæst roligt at skifte til en ligelig fordeling på 50 % motion/50 % hvile, og bliv ved med at øge motionsdelen derefter.

Hvis du vælger en fornuftig og sjov indfaldsvinkel, så er der langt større sandsynlighed for, at du ikke forsømmer dine motionsvaner fremover!