10 slanketips der kan implementeres i dagligdagen

Martin Hedegaard
Sjældent har der været så meget fokus på vægt, motion og drømmen om et slankere liv som, der er i dag. Dette indebærer naturligvis udtalelser fra eksperter, som udtaler sig om slanketips af den ene eller anden art, som du bør følge. Ifølge eksperterne er deres råd lette at følge, men det er sjældent tilfældet, fordi de ofte er uoverskuelige, kræver mange penge eller fordi de kræver, at du laver meget om på din hverdag. I dette blogindlæg har vi samlet 10 slanketips, som let kan implementeres i din hverdag, så de bliver en del af den. Dette har vi gjort, fordi vi ved, hvor vigtigt det er, at vejen mod et slankere liv skal være overskuelig og ligetil, hvis det skal give varige resultater.

1. Undersøg varedeklarationen

Det første slanketip handler om fødevarer og er let at gå til, fordi det kræver ganske lidt af dig. Det handler om varedeklaration på de fødevarer, du spiser. Du kan være sikker på, at alle producenter forsøger at iscenesætte deres produkter, så de fremstår bedst muligt. Dette gælder især, når der er tale om “sunde” fødevarer. Selvom der står “sund”, “nærende”, “fri for sukker” og eller lignende på deres emballage, er det ikke ensbetydende med, at de faktisk er sunde, nærende eller fri for sukker. Derfor bør du kigge på varedeklarationen, når du skal vælge fødevarer. Begynder du på dette, vil du opdage, at det langt fra er alle fødevarer, der lever op til, hvad de lover, hvilket vil spare dig for mange ekstra kalorier og unødvendigt sukker.

2. Kræs om dine måltider

Selvom mad er noget, der skal indtages for at holde os i live, kan du med fordel bruge god tid på den. Det er både vigtigt, at maden smager godt, men det er mindst lige så vigtigt, at der er gjort noget ud af den rent udseendemæssigt. Når maden præsenterer sig godt, har du tendens til at smage mere på maden og at bruge mere tid på at spise den. Du har også tendens til at stoppe, når du er færdig med at spise, fordi du både din syns- og smagssans er blevet tilfredsstillet.

3. Forbered mad til flere dage

Du har sikkert hørt om betegnelsen “food prep” eller “food prepping”, hvis du er den mindste smule aktiv på de sociale medier. Hvis ikke er det betegnelsen for forberedelse af mad til flere dage. Selvom begrebet er hypet, er der faktisk noget om snakken. Det er nemlig vejen til at bevare den slanke linje. Når du har sund og færdiglavet mad ved hånden, bliver det lettere at vælge det sunde alternativ. Dette gælder både snittede grøntsager, som kan stå i køleskabet og færdiglavet sund frokost og aftensmad, som blot skal varmes eller pakkes ned i rygsækken.

4. Planlæg træning i din kalender

Udover mad er en af de vigtigste faktorer til et slankt liv planlægning. Dette gælder især, når du skal have planlagt dine træningspas. Vil du være sikker på at nå disse, bør du skrive dem ind i din kalender i god tid, så du er sikker på at komme afsted. Har du svært ved at få tid til at træne, fordi du også gerne vil bruge din tid på dine sociale relationer, kan du planlægge at dyrke motion sammen med din partner, dine børn eller dine venner.

5. Brug transporttid som motion

Dette slanketip er et af de tip, som sørger for, at du får rørt dig, selvom du ikke har tid til træning. Tippet handler omhandler motion og transporttid og kombinationen af de to ting. Vælger du at gå eller at cykle, når du skal noget, får du automatisk sneget mere motion ind i din hverdag. Derudover får du tid til alt det andet, du gerne vil, fordi du allerede har dyrket motion.

6. Drik rigeligt med vand

Vand er en af de ting, som vores krop ikke kan leve uden. Vand er vigtigt for mange af kroppens processer, men det er også vigtigt, hvis du gerne vil holde den slanke linje. Hvis du har svært ved at få drukket nok vand i løbet af en dag, kan du igangsætte nogle nemme tiltag for at huske det. Én af disse er at sætte en elastik om din drikkedunk for hver halve liter, du skal huske at drikke dagligt. Når du har drukket en halv liter vand, fjerner du en elastik, så du kan holde øje med, hvor meget du mangler.

7. Undgå forstyrrelser når du spiser

Dette råd er et af de mest simple råd, men ikke desto mindre er det et af de råd, som for mange er sværest at overholde. Rådet handler om, at du bør undgå forstyrrelser, når du spiser. Med dette mener vi især fjernsynet og mobiltelefonen, som oftest tager meget fokus, når vi spiser.  Flytter du din opmærksomhed fra din mobiltelefon til din mad, vil du opleve, at du bliver hurtigere mæt, hvormed du også undgår at overspise, fordi din krop når at registrere, at du er mæt. Fokuserer du ikke på din spisning, tilfredsstilles du nemlig ikke af den, hvilket oftest resulterer, at der ikke går mange minutter, før du står og leder efter noget sødt i køkkenskabene eller i køleskabet.

8. Prioritér proteiner

Du har sikkert hørt mange gang før, at du skal spise proteiner. Dette er også en del af vores 10 slanketips. Du skal spise proteiner, fordi de sørger for at holde dig mæt i mange timer, hvormed du har tendens til at spise mindre mad. Du bør spise proteiner til alle dine måltider. Om morgenen kan du med fordel spise æg eller skyr, mens du til frokost og aftensmad kan få proteiner igennem kød, fisk og æg.

9. Find sundere alternativer til din yndlingsmad

Hvis man skal igennem et vellykket vægttab, er det vigtigt, at det sker stille og roligt, så man kan følge med, og at man ikke laver for meget om på sin dagligdag. Ved at finde sundere alternativer til din normale kost, kan du nyde mange af de sundere fødevarer – blot på en sundere måde.

10. Bed om hjælp og støtte

Det sidste slanketips er at bede om hjælp. Det simple, men vigtige, ord har nemlig meget større betydning, end man umiddelbart skullet tro. Du kan bede om hjælp fra din partner, men du kan også beder om hjælp fra en professionel, som ved, hvad han eller hun har med at gøre. Sidstnævnte finder du hos din Personlige Wellness Coach

Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres