Fem genveje til bedre resultater

Martin Hedegaard

Under et vægttab, jagten på muskelopbygning eller en livsstilsændring går de fleste mennesker all in på kostomlægning og træning. Det er naturligvis vigtigt, at der er styr på disse faktorer, men vidste du, at du ganske let kan skyde genvej til dine ønskede resultater, hvis du fokuserer på ernæring og på at få de rigtige vitaminer, mineraler og kosttilskud? Selvom det næsten lyder for godt til at være sandt, at man kan skyde genveje til bedre resultater, er det ikke desto mindre tilfældet. I dette blogindlæg giver jeg dig fem råd til, hvordan du kan opnå bedre resultater ved at fokusere på ernæring og i særlig høj grad ernæringstilskud.

Sund kost og regelmæssig motion er vigtigt

Før jeg giver dig de fem genveje, vil jeg gerne gøre det klart, at sund kost og regelmæssig motion naturligvis er afgørende faktorer, hvis du vil kunne se resultater. Uden disse to faktorer er det svært at opnå et vægttab, at opbygge muskler og at føre en sund hverdag i det hele taget. De fleste ved godt, hvad de burde gøre, når det gælder kost og motion. Men for det fleste bliver det svært og uoverskueligt, når det kommer til stykket, fordi det kræver overskud, tid og planlægning. Selvom kost og motion er to afgørende faktorer, er de ikke altafgørende for et vægttab. Hvis du vil opnå synlige resultater og ønsker, at det skal foregå på en let og overskuelig måde, bør du fokusere mindst lige så meget på ernæring og ernæringstilskud, som på kost og motion.

Et vægttab handler om andet end grøntsager og protein

Et vægttab handler ikke kun om mængden af grøntsager, kulhydrater, protein og fedt, du spiser. Hvis du sørger for at få de rigtige vitaminer, mineraler og kosttilskud, når du et langt stykke af vejen og er garanteret synlige resultater. Det er vigtigt for os at udbrede dette budskab. Dels fordi det er de færreste danskere, som ved, hvor stor effekt den korrekte ernæring har, men også fordi jeg gerne vil hjælpe danskerne med at gøre det så let som muligt at tabe sig. Hvis det ikke er let og overskueligt, er der nemlig stor risiko for, at det går i vasken. Så snart du flytter dit fokus fra gram og kalorier til vitaminer og mineraler, vil du opleve, at du vil se resultater hurtigt. Derudover vil du få et mere afslappende forløb, fordi du ikke konstant skal tænke på gram, vægt og kalorieindtag.

Dårlig ernæring kan give manglende resultater

De fleste, som har forsøgt at tabe sig, har oplevet, at de ikke kan se resultater af deres hårde arbejde. Selvom du har styr på både træning og kost, kan det skyldes, at du ikke får den rette ernæring. Den rette ernæring er blandt andet vigtig, fordi B-vitaminer stabiliserer kulhydratskiftet, og fordi D-vitaminer og zink er med til at opbygge muskler.

Der ikke en skam at skyde genvej

Når du læser ovenstående, er der formentlig en lille stemme i dig, som siger, at det ikke kan passe, at det kan være så ”nemt” at tabe sig eller at opnå synlige resultater. Derfor bliver du formentlig også overrasket, når du hører følgende; jo, det kan det. Da det kan være en krævende proces at opnå et vægttab eller at opbygge muskler, er det ikke en skam at skyde genvej. Så længe det er på den sunde måde naturligvis. Og det er det, når fokus bliver på at indtage de rette vitaminer, mineraler og kosttilskud.

De 5 genveje

Jeg lovede at give dig 5 genveje øverst i indlægget. Dette får du nu. Fælles for dem er, at det er nogle ting, der er meget lette at implementere i din hverdag.

Genvej 1: Vitaminer og mineraler

Den første genvej handler om vitaminer og mineraler, som begge er nødvendige for kroppen. Hvis vi spiser korrekt, får vi de vitaminer og mineraler, vi skal have, for at kroppen fungerer optimalt. Da det er tidskrævende og uoverskueligt at kontrollere, om man får alle de nødvendige næringsstoffer i sin kost på daglig basis, er det en mere overskueligt at indtage det som kosttilskud. 

Genvej 2: Proteintilskud

Den anden genvej handler om protein. Du kan øge indtaget af proteiner ved at spise proteintilskud. Det er vigtigt, at du fokuserer på ”de rigtige proteiner”, da der er forskel på proteiner. I vores øjne er ”de rigtige proteiner” proteiner, som indeholder det rette forhold af aminosyrer. Disse findes både i animalske proteiner og vegetabilske proteiner. Da animalske proteiner indeholder mest fedt, bør du gå efter de vegetabilske. Du kan tage proteintilskud på flere måder. Dette kan du gøre ved at indtage proteinpulver, som er proteiner i pulverform. Til dette formål anbefaler vi sojaprotein, fordi det indeholder meget lidt fedt og betegnes som værende kolesterolfrit. Vi anbefaler, at du drikker en ernæringsdrik til morgenmad, så du allerede fra dagens tidligste timer får rigeligt med protein. Du bør vælge en, som udover protein indeholder mineraler og vitaminer og den rette mængde kulhydrat.

Genvej 3: Fibertilskud

Fibertilskud betegner kostfibre. Det er en god idé at indtage fibertilskud, fordi det er godt for fordøjelsen. Hvis fordøjelsen ikke fungerer, er der ikke meget andet ved kroppen, som kan fungere. Derudover får de dig til at føle dig mæt i længere tid, hvilket også betyder, at de fleste har tendens til at spise mindre. Hvis man vil være sikker på at indtage de 25 til 30 gram fibre om dagen, som man skal have, bør man tage fibertilskud i form af pulver eller tabletter.

Genvej 4: Drik nok vand

Rigelig med vand er også en genvej til et vægttab. Derudover har kroppen brug for vand til blandt andet at holde hjernen i gang, at transportere næringsstoffer rundt i kroppen, at fjerne affaldsstoffer, at smøre kroppens led, at trække vejret og meget mere.

Genvej 5: Fiskeolie

Det er vigtigt for kroppen at få omega 3 fedtsyrer, hvilket blandt andet er til at finde i fiskeolie. Omega 3 fedtsyrer er vigtigt for vores impulser i hjernen, vores blodtryk, øjne og mæthedsfornemmelse. Det anbefales, at man spiser fisk af god kvalitet 2 – 3 gange om ugen. Da det er de færreste, der gør dette, kan man skyde genvej ved at spise fiskeolie som kosttilskud.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres