KLINISK UNDERSØGELSE: MÅLTIDSERSTATNINGER

KLINISK UNDERSØGELSE: MÅLTIDSERSTATNINGER

Martin Hedegaard

"En øget proteinindtagelse ved brug af proteinberigede måltidserstatninger sammenlignet med en konventionel proteinindtagelse og måltidserstatninger hos overvægtige forsøgspersoner."

Af Marion Flechtner-Mors, ph.d., og Herwig Ditschuneit, læge; Ulms universitet, Tyskland

Hvad handlede undersøgelsen om?

I undersøgelsen indgik 110 personer, som var overvægtige. Disse personer blev fulgt i en periode på 12 måneder for at se, hvilken effekt forskellige mængder protein i kosten havde på overvægtige.

Hvad skulle forsøgspersonerne gøre?

Første del af undersøgelsen varede tre måneder.

En af grupperne – den med en høj proteinindtagelse – fulgte et vægtreguleringsprogram, hvor to måltider blev erstattet af Formula 1-shakes (den europæiske sammensætning) blandet med mælk og et ekstra proteintilskud i form af den europæiske sammensætning af Personligt proteinpulver.

Den anden gruppe fik en standard mængde protein gennem kosten.

De fik ingen måltidserstatningsshakes og fik besked på at spise en standard mængde proteiner i en kaloriekontrolleret kost, som indeholdt mange forskellige fødevarer.
Under undersøgelsens resterende ni måneder tog begge grupper en måltidserstatnings shake om dagen, og grupperne blev ved med at indtage en forskellig mængde proteiner i kosten, som under de første tre måneder.

Hvad skete der?

Generelt set fandt man, at de, der drak proteinberigede måltidserstatnings shakes, fik en mere effektiv vægtregulering, end de, der bare begrænsede deres kalorieindtagelse.

Undersøgelsen viste også, at når man tæller kalorier, så det mere effektivt at drikke to Formula 1-shakes som måltidserstatning, hvis man ønsker at regulere vægten, end at følge en traditionel kur.

Et andet væsentligt resultat var, at sidst i undersøgelsesforløbet havde 64 % af de personer, der havde indtaget en høj mængde proteiner, meget mindre risiko for at støde på helbredsrelaterede problemer, som er forbundet med det at være overvægtig, i forhold til 41 % af de personer, som indtog en standard mængde proteiner.

Er resultaterne blevet offentliggjort?

Et uddrag – et kort resumé – af undersøgelsen blev præsenteret i år ved European Congress of Obesity i Geneve, og ved The Obesity Societys internationale konference i Phoenix i USA.

Hele undersøgelsen er også sendt til et anset tidsskrift med henblik på, at dette tidsskrift skal offentliggøre undersøgelsen, og ophavsmændene venter på at få besked, om den er blevet godkendt.

BEMÆRK: En klinisk undersøgelse er en undersøgelse, der udføres af en gruppe forskere på forsøgspersoner for at få svar på en række spørgsmål eller en hypotese.
Marion Flechtner-Mors, ph.d., er medlem af Herbalifes Nutrition Advisory Board - NAB (Ernæringsråd).

Disse resultater er ingen garanti for, at andre kan opnå lignende resultater.
Individuelle resultater i forbindelse med indtagelsen af Herbalifes produkter kan variere.

Du kan også finde den orginale artikel her

Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres